Svensk vann poker-VM

Förra året var ett riktigt bra år för svensk poker. Då tog nämligen svensken Martin Jacobson VM i poker. Han är den första svensken att göra det och med vinsten kom även en vinstsumma på 74 miljoner kronor.

593449-winner

Vi har tidigare skrivit om att ett antal män konstruerade en pokerrobot som spelade in stora vinster åt dem.

”Pokerroboten användes ett antal månader under 2012-2013 och hon spelade mot riktiga, ovetande spelare på sajten. Ibland vann hon och ibland förlorade hon men spelade in omkring 760 000 kronor helt själv.” Läs mer.

Vann poker-VM i Las Vegas

En del svenskar behöver dock inte en pokerrobot för att kamma hem storvinsterna, utan kan göra det minst lika bra och bättre, på egen hand. En utav dessa är 27-åriga Martin Jacobson som vann poker-VM i Las Vegas i slutet på förra året. I och med vinsten fick han en vinstsumma på 74 miljoner kronor. I finalen stod svensken mot norrmannen Felix Stephensen och detta var efter att de slagit ut holländaren Jorryt van Hoof. Svensken tog tillslut hem segern med en triss i tior.

Första svensk att vinna

Med i turneringen var 6 683 personer och experter säger att svensken kanske kan vara den mest värdige vinnaren i poker-VM någonsin eftersom han övat inför mästerskapet genom att spela finalbordet 40 gånger. Innan vinsten i VM har svensken redan spelat in nästan nio miljoner dollar i turneringsvinster, skriver Dagens Nyheter. På meritlistan har Jacobson bland annat en finalplats i WSOP och två andraplaceringar i ”ETP Main Event”. Senast en svensk spelade finalen i poker-VM var 2006 då Erik Friberg kom på åttonde plats.