Poker VM har inletts

Just nu pågår Poker-WM i Las Vegas, USA, och det är många svenskar på plats för att tävla. Förra året var det ju svensken Martin Jacobson som tog hem det hela, och blev världsmästare i Poker, vilket såklart gjort att fler svenskar blev intresserade av att delta i tävlingen.

För Martin Jacobson blir det dock ingen dubbelseger, enligt Aftonbladets sportbilaga har den regerande världsmästaren blivit utslagen tidigt i tävlingen. Men det finns ju andra deltagare från Sverige som är värda att hålla koll på, en av de är Anders Andersson som kvalade in till Main Event vid WSOP i Las Vegas för endast en femtiolapp – en bedrift helt klart.

Trollkarlen trixar inte vid spelbordet

En annan svensk att ha koll på är Jimmy Svärdhagen från Jönköping – även kallad Trollkarlen, eftersom det är hans yrke. Han har gått vidare från den första tävlingsrundan och i onsdags lokal tid gav han in sig i andra rundan. På poker-VM är det långa dagar, du sitter och spelar i 12-13 dagar.

Det är 6420 pokerspelare som deltar i Poker-VM och självklart innebär det att det är mycket som krävs för att vinna. Om det kommer att vara en svensk som vinner återstår att se, men självklart får man hoppas. För att klara sig till finalbordet krävs det att man klarar att gå igenom sju stycken rundor,  och magikern säger i en artikel här från Sverige Radio att han är pepp men att hans trollkarls-yrke inte kommer att ge honom extra nytta i turneringen:

– Inte mer än av att man är van vid att träffa nya människor. Rent socialt har jag nytta av det men inte rent spelmässigt, det går inte att trixa med korten här borta.

 

6 420 pokerspelare deltar i poker-VM som gick av stapeln i Las Vegas nu i dagarna. En av de många deltagarna är ingen mindre än trollkarlen Jimmy Poker dealer svartvitSvärdhagen från Jönköping som har gått vidare från den första tävlingsrundan och under onsdagskvällen lokal tid ska ge sig in i den andra rundan.

Det är långa dagar, man sitter 12-13 timmar. Självklart är det paus för mat men det är väldigt många timmar man sitter vid bordet och behöver hålla fokus.

Vill du också bli bra på spel?

  • Hitta bra online-sajter att spela på, kolla till exempel in casino online 24/7
  • Se till att spara pengar till en bra insats
  • Lär dig alla spelregler, exempelvis via Lotteriinspektion.
  • Spela med vänner för att hitta rätt fokus