Inget spel på Melodifestivalen

Melodifestivalen är en av de största händelserna under året för många svenskar. Detta år kommer det dock inte att gå att spela på tävlingen, åtminstone inte hos Svenska spel.

Svenskar älskar schlagers nästan lika mycket som amerikanerna älskar sin variant av fotboll, och det närmaste vi kommer Super Bowl i det här landet är finalen i Melodifestivalen. Till skillnad från Super Bowl går det dock inte att satsa pengar på resultatet i Melodifestivalen i år. Anledningen till detta är det fusk som drabbade arrangemanget förra året.

Expressen skriver att det under förra året användes röstrobotar, och att röster manipulerades. Syftet med detta var inte att få fram någons favorit som vinnare, utan att manipulera resultaten i riktning med vad man satsat pengar på. Det är i alla fall vad det statliga spelbolaget misstänker.

Tar det säkra före det osäkra

SVT har begränsat antalet gånger som man kan rösta på ett och samma bidrag inför årets tävling. Men Svenska spel kommer för säkerhets skull inte att erbjuda något spel alls. Förra året stoppades spelande på Melodifestivalen av spelbolaget under tiden som tävlingen pågick, efter att fusket uppdagades mitt under tävlingen. Så här skrev man då:

– Manipulation och misstankar om manipulation undergräver spelets trovärdighet. Vi kan tänka oss att öppna för spel igen om SVT kan presentera en teknisk lösning som kan förhindra den här typen av manipulation, säger Peter Zäll Chef Sportspel och Lotterier på Svenska Spel.

Det betyder dock inte att det inte går att spela på Melodifestivalen. Flera spelbolag erbjuder möjligheten online. De har helt enkelt insett hur viktig tävlingen är för svenskar, och sett möjligheten att ta vid där Svenska spel slutade. Vill du satsa pengar på att Rickard Söderberg vinner kan du satsa pengar på detta hos exempelvis Braodds, Betting Expert eller Sportodds.nu. Högst odds är det i dagsläget för att Daniel Gildenlöw, Isa, Annika Herlitz eller Emelie Irewald vinner.