Blackjack på nätet trots licens

Det bästa med tiden vi lever i är att det finns så himla mycket valmöjligheter. Med internet finns det massor att göra och inte alls samma begränsningar som förut. Det finns mycket roliga spel att prova på och snart kommer förmodligen det svenska spelmonopolet att rivas upp.

 

casino onlineI Sverige finns idag ett statligt spelmonopol, ett monopol som både är risat och rosat. Vad som nu ligger på agendan är att på något sätt ersätta detta. I den spelutredning som pågår föreslås att spelmonopolet skrotas och ersätts med ett så kallat licenssystem. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det i stället för ett monopol ska bli aktuellt med sex olika typer av spellicens, nämligen:

  • Allmännyttiga spel
  • Vadhållning
  • Onlinespel
  • Landbaserat kommersiellt spel
  • Spel på fartyg

 

Spel online fortfarande ok

Det är alltså i fortsättningen även möjligt att spela blackjack och andra roliga spel på nätet, som på https://blackjack.se/.  Utländska spelbolag och aktörer får helt enkelt söka licens, trots att de redan är verksamma i Sverige. Skatten på spelöverskottet föreslås vidare blir på 18 procent, något om är 15 procent i Storbritannien och 20 procent i Danmark. I SVT går det att läsa om hur regeringens utgångspunkt handlar om att staten ska få tillbaka kontrollen över själva spelmarknaden och att svensk lag ska gälla i Sverige. Utredningen är över 1 300 sidor lång och har ett antal olika förslag i sig.

 

Vad som kommer hända om det svenska spelmonopolet rivs upp är enligt en artikel i Svenska Dagbladet att hela 1 miljard extra pengar kommer komma in till statskassan. Många av de mindre spelbolagen kommer dessutom att få det tuffare att vara verksamma ute på marknaden. De senaste åren har spelbolagens olika aktier påverkats av den kommande, stora utredning som nu presenterats. Det har helt enkelt varit tuffare än vanligt på börsen. I framtiden kan det bli så att de mindre bolagen inte kommer kunna verka i Sverige längre, att de inte har råd. Den största vinnaren på spelmonopolet är förmodligen den svenska staten och förhoppningsvis även konsumenten som får ett högre konsumentskydd. Och det går fortfarande att spela just blackjack på nätet.